Nitrox Advanced in de Maarsseveense plassen


onderwaterhuisOp 15 november is het zover. Dan gaan we voor het praktijkgedeelte van de NOB specialty nitrox Advanced Duiken in de Maarseveense plassen. Doe je niet de specialty, maar heb je wel zin om mee te duiken? Meldt je dan aan op ankewesterlaken@gmail.com

Duikstek: Maarseveense plas

De Maarseveense plas is in de jaren zestig ontstaan door de onttrekking van zand voor de bouw van wegen en nieuwe woonwijken. Een kwel voedt de plas met schoon water van constante temperatuur. In het 35.000 m2 grote duikgebied van het duikcentrum is de overigens kale bodem aangekleed met een navigatieparcours van autobanden en diverse wrakken, een kraanhuis, apenkooi, tunnels, zeil- en roeiboten en een motorcruiser. Oefenplatforms op 6, 10 en 20 meter bieden een veilige en stofvrije omgeving voor oefeningen. Een brede trap met leuning maakt het eenvoudig om met duikuitrusting het water in en uit te gaan. Op het einde van de steiger ligt een PVC-pijp waar men de rol achterover kan oefenen.

Midden in het duikgebied ligt onze trots, het nieuwe onderwaterhuis. Deze 50 ton wegende constructie werd in april 2009 door de Genie afgezonken op 13 meter diepte en vormt nu een interessant object voor bijvoorbeeld wrakduikoefeningen.

De plas kent een gezonde visstand: snoek, baars, paling, amerikaanse en spaanse rivierkreeftjes en een bijzondere soort zoetwaterkwalletjes zijn hier elk jaar gedurende het seizoen te zien. De rietkraag biedt beschutting aan jonge vis en allerlei ongewervelden.

Maarsseveense plas

Geplaatst in Nitrox
Duikschool Onderwater.nu
ankewesterlaken@gmail.com

We geven les door het hele land. Van Leeuwarden tot aan Maastricht. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.
Onze opleidingen
<span>%d</span> bloggers liken dit: