Onderzeeboot ontdekt!


In de Straat van Balabac in de Filipijnen is de Amerikaanse onderzeeboot de USS Flier ontdekt. Op 100 meter diepte trof een duikteam de boot aan die tijdens de Tweede Wereldoorlog was ingezet. De onderzeeboot was gestationeerd in Pearl Harbour en bracht meerdere Japanse transportschepen tot zinken. De Flier zonk in 1944 door een mijn. Veertien van de 86 bemanningsleden konden ontsnappen, maar slechts acht overleefden de lange zwemtocht naar de kust. Het duikteam wist de boot te lokaliseren door informatie van de laatste overlevende van de onderzeeër.

Geplaatst in Wrakduiken
Duikschool Onderwater.nu
ankewesterlaken@gmail.com

We geven les door het hele land. Van Leeuwarden tot aan Maastricht. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.
Onze opleidingen
<span>%d</span> bloggers liken dit: