Scheepsbel Andrea Doria gevonden


Twee duikers uit New Jersey hebben een scheepsbel van de Andrea Doria gevonden. Iets wat ze zelf nauwelijks kunnen geloven.

Ernest Rookey en Carl Bayer maken deel uit van een expeditieteam dat op het wrak van de Andrea Doria duikt. Dit luxe Italiaanse passagiersschip zonk in 1956 voor de kust van Massachusetts en ligt op circa 80 meter diepte.

Het was hun eerste keer op het wrak, ze konden de plaats innemen van twee andere duikers die op het laatste moment hadden afgezegd. Natuurlijk, ze hoopten op een klein souvenir, maar dat ze de bel zouden vinden, nee, dat hadden ze niet kunnen dromen.

De bel, die circa 70 centimeter hoog is, is een van de artefacten van het wrak. De naam van het schip is erin gegraveerd. De laatste grote vondst dateert van 1985 toen een van de andere bellen werd ontdekt. De huidige bel werd gevonden bij de brug.

Geplaatst in Wrakduiken
Duikschool Onderwater.nu
ankewesterlaken@gmail.com

We geven les door het hele land. Van Leeuwarden tot aan Maastricht. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.
Onze opleidingen
<span>%d</span> bloggers liken dit: