1,68 miljoen schadevergoeding voor vergeten duiker!


Na vijf jaar juridische strijd heeft de Amerikaan Daniel Carlock 1,68 miljoen dollar (1,3 miljoen euro) schadevergoeding toegewezen gekregen van een rechter in Los Angeles. Hij werd in 2004 bij een duikexcursie vergeten door de organisatoren en wist destijds ternauwernood aan de dood te ontkomen. Dat meldde de krant Los Angeles Times zondag (plaatselijke tijd) op zijn website. Carlock, destijds 45 jaar oud, nam deel aan een duikexcursie voor de kust van Long Beach, Californië. Nadat hij te ver was afgedreven zag hij de andere duikers per boot naar een andere duikplek vertrekken. Vijf uur dreef de Amerikaan rond in de Grote Oceaan, voordat hij werd opgepikt door een schip. Hij heeft zijn leven te danken aan een 15-jarige padvinder, die hem toevallig zag drijven toen hij vanaf de boot door een verrekijker keek. De advocaten van Carlock hadden 2 miljoen dollar geëist, omdat Carlock een posttraumatisch stresssyndroom aan het voorval overhield. Die eis werd niet volledig ingewilligd omdat Carlock volgens het vonnis zelf ook verantwoordelijkheid had voor zijn eigen veiligheid.

Geplaatst in Duikongeval
Duikschool Onderwater.nu
ankewesterlaken@gmail.com

We geven les door het hele land. Van Leeuwarden tot aan Maastricht. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.
Onze opleidingen
<span>%d</span> bloggers liken dit: