Marineduikers oefenen in haven Rotterdam


De Duik- en Demonteergroep (DDG) van de marine oefent deze week in de haven van Rotterdam tal van realistische scenario’s op het gebied van havenbewaking. Dit in het kader van de Intensivering Civiel-Militaire Samenwerking (ICMS), waarvoor de DDG per 1 januari volgend jaar 2 duikpelotons levert.

Om de capaciteit en getraindheid op dit gebied te verstevigen, wordt de eenheid geconfronteerd met allerlei opdrachten. Zo onderzoeken de duikers de scheepshuid van het historische stoomschip Rotterdam en zoekt de marine met de onderwaterrobot REMUS (Remote Environmental Monitoring System) de Maashaven af.  Deze robot is in staat om met hoogwaardige sonarapparatuur geheel zelfstandig en veel sneller dan duikers de (zee)bodem in kaart te brengen.

Duik- en Demonteergroep

De DDG ondersteunt sinds jaar en dag de civiele autoriteiten en voert standaard een preventief explosievenonderzoek uit bij staatsbezoeken, evenementen en havenbezoeken van buitenlandse oorlogsschepen ook assisteren de duikers bij het zoeken naar vermiste personen.

Nationale taken

Defensie ontwikkelde zich de afgelopen jaren tot een structurele veiligheidspartner van politie, brandweer en gemeenten.  Ook binnen de landsgrenzen staat defensie garant voor veiligheid. Van de inzet van special forces bij een terroristische dreiging, ondersteuning bij crisis- en rampenbestrijding tot het uitvoeren van havenbewaking.

Geplaatst in Marine duikers
Duikschool Onderwater.nu
ankewesterlaken@gmail.com

We geven les door het hele land. Van Leeuwarden tot aan Maastricht. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.
Onze opleidingen
<span>%d</span> bloggers liken dit: