Duiken in NL populairder


Vroeger was duiken nog iets voor excentriekelingen die beestjes voor hun aquarium zochten, tegenwoordig ontdekken veel Nederlanders de sport op vakantie in Egypte, Thailand en Bonaire. Maar ook het duiken in Nederland zelf wint aan populariteit.

Ook in Nederland prachtig

Dat komt omdat steeds meer Nederlanders op reis of op vakantie in het buitenland hun duikbrevet, meestal de PADI, halen. Eenmaal terug in Nederland ontdekken ze dat ze hier ook schitterend kunnen duiken. Vooral in Zeeland hebben duikclubs de afgelopen jaren een flinke toename van duikers gezien, ook afkomstig uit België en Frankrijk.

Groot wrak op de bodem

Om het duiken nog aantrekkelijker te maken en meer duiktoeristen naar Zeeland te lokken, wordt er in het Grevelingermeer vandaag een groot scheepswrak afgezonken voor duikers. Het wrak is van beton en 60 meter lang en wordt geborgen op de plek waar het ooit aanspoelde en zonk. In het voorjaar wordt het wrak officieel afgezonken.

Ga altijd met z’n tweeën

Er zijn tussen de 400.000 en 600.000 mensen met een duikbrevet in Nederland. En 90.000 a 100.000 mensen daarvan duiken weleens in Nederland. Met een basisbrevet mag er zelfstandig gedoken worden, maar er wordt wel altijd geadviseerd om met z’n tweeën te gaan. In principe mag er vrijwel overal gedoken worden, maar een nieuwe plek ontdekken kan het beste met een duikschool.

© RTL Nieuws.nl

 

Geplaatst in Overigen duiken
Duikschool Onderwater.nu
ankewesterlaken@gmail.com

We geven les door het hele land. Van Leeuwarden tot aan Maastricht. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.
Onze opleidingen
<span>%d</span> bloggers liken dit: