Eind jaren 90 vlak na mijn studie ging ik op vakantie na Egypte waar we een aantal dagen snorkelend doorbrachten op de Rode Zee. De schoonheid van de onderwaterwereld was waanzinnig en we konden dan ook niet genoeg krijgen van het snorkelen. Eenmaal terug in Nederland vertelde we een vriend over onze fantastische vakantie, waarop hij reageerde: Maar als je het snorkelen zo mooi vind waarom ga je dan niet duiken? En met die vraag begon een interessante carrière waardoor ik uiteindelijk duikinstructeur werd en op luxe jachten ben gaan werken op verschillende plekken op de wereld. 

In het begin was het reizen en het dagelijks duiken erg zwaar, maar het avontuur en de fantastische duiken zijn het zeker waard. Het leven aan boord van een luxe jacht op weg naar fantastische duik stekken is waarzinning mooi. De jachten zijn liveaboards (of safari boten) en dat wil zeggen dat het een drijvend hotel is. En dus kunnen we ver uitvaren voor de week en 3-4 duiken per dag maken. Het is toch ongelofelijk dat je dat mag doen en iemand je er ook nog voor betaald. Wat een droom! 

Inmiddels ben ik zo fortuinlijk dat ik dit gidsen bijna een decennium lang mag doen en het heeft mij enorm veel leuke en mooie mensen gebracht. En alsof dat nog niet genoeg is heb ik het voorrecht om in landen als Egypte, Malediven indonesië en Bahama’s te mogen duiken en werken. Dat is toch een kadootje. 

Wil je op de hoogte blijven van mijn avonturen, mijn onderwater fotografie, reizen die ik organiseer of heb je een andere vraag, wees dan zo vrij om contact op te nemen of bezoek een van mijn websites of social media. 

Love life… blow bubbles…

Anke Westerlaken

NEEM CONTACT OP

Wees welkom om contact met ons op te nemen per e-mail of WhatsApp. We kijken uit naar uw bericht en alvast een fijne dag gewenst.

E-MAIL: ankewesterlaken@ankewesterlaken

WHATS APP +20 (0) 10 6534 9662